Polska

Product configurator

Geschiedenis

 

1961

Oberbergrat Rolf H. Hübner richt op 27 december de GfG Gesellschaft für Gerätenbau mbH op. In dit jaar verleent het Oberbergamt Dortmund GfG ook de vergunning voor het draagbare gasdetectiesysteem „Methaanprüfer K 95". Bij dit product gaat het om het eerste elektronische gasmeetapparaat, dat met groot succes ingezet wordt in de steenkolenmijn.

 

1962

Het door GfG ontworpen methaantestapparaat G 61 wordt in kleine series geproduceerd en eveneens ingezet in de steenkolenmijn. De Schachtanlage Minister Stein zet daarvan meer dan 400 apparaten in.

 

1964

Het legendarische gasdetectiesysteem EVAMETER G70 en G70P krijgt de vergunning voor de mijnbouw. Tot 1967 zijn er meer dan 15.000 EVAMETERS in gebruik bij de Deutschen Steinkohle AG.

 

1966

Eerste contact met de USA. De levering van GfG gasdetectiesystemen aan de mijnbouw gebeurt door de NMS (National Mine Service Pittsburgh).

In de volgende 10 jaar worden meer dan 80.000 gasdetectiesystemen van GfG geleverd aan de Amerikaanse mijnbouwindustrie.

GfG steunt als specialist voor gasdetectie van Ruhrgas bij de natuurlijke omzetting van gas in het Ruhrgebied.

 

1967

GfG levert draagbare gasdetectiesystemen voor de mijnbouw aan Hongarije, Polen, Joegoslavië, CSSR en de USSR. Tegelijkertijd vestigt GfG haar contacten voor de industrie in Duitsland.

 

1969

Stationaire gasdetectiesystemen voor de mijnbouw, met meting van de weersnelheid, worden geïnstalleerd in Hongarije, Joegoslavië en Polen.

 

1983

Hans-Jörg Hübner wordt bedrijfsleider GfG en breidt de bedrijfsactiviteiten in veel sectoren van de industrie uit, waar gevaarlijke gassen denkbaar zijn. De behoefte aan veiligheid in de omgang met gassen en de betrouwbare bewaking van door gas gevaarlijke zones stijgt continu. Wetten en voorschriften worden strenger en eisen steeds meer veiligheid.

 

1984

Nieuwe apparaten en apparaat varianten worden onder leiding van Hans-Jörg Hübner markt specifiek ontworpen en geproduceerd. GfG breidt zich in enkele jaren uit naar 100 medewerkers. 

 

1991

In Zwitserland wordt met Peter Stürchler een verkoop- en productiemaatschappij gelanceerd. De onderneming in Zwitserland ontwikkelt producten voor de watermeting en wordt binnen de kortste tijd marktleider in de uitrusting van koelinstallaties met een ionen selectieve meting.

 

1997

In de USA neemt GfG de firma Dynamation Ltd. over en richt een nieuwe dochteronderneming op. Met Dynamation krijgt GfG meteen grote marktaandelen voor gasdetectiesystemen in de USA. De nieuwe onderneming opereert nu onder GfG Instrumentation en ontwikkelt speciale producten voor de Amerikaanse markt.  

 

2000

De onderneming is globaal onderweg. Behalve de dochterondernemingen in de USA, Singapore, Zuid-Afrika en Zwitserland heeft GfG een wereldomvattend verkoopnetwerk opgebouwd en stelt een uitgebreide service ter beschikking. 

 

2003

GfG kijkt naar Oost-Europa. Met De oprichting GfG Polska Sp. z.o.o. breidt ze ook daar haar zakelijke activiteiten uit.

 

2006

GfG Europe is sinds midden 2006 als centrale verkoopmaatschappij verantwoordelijk voor de verdere expansiekoers van GfG in heel Europa. Vanuit London worden de verkoopactiviteiten voor Europa gebundeld en wordt de klanten een sterker support aangeboden.

De nieuwe draagbare multigas detector Microtector II wordt internationaal onderscheiden met de reddot design award voor buitengewoon design en overtuigende functionaliteit.

 

2007

GfG ontwikkelt de Microtector II verder. En dat met merkbaar succes. De draagbare multigas detector wekt op de nationale en internationale markt grote belangstelling, de kwaliteit en functionaliteit overtuigen veel gebruikers. Het vertrouwen in de GfG producten wordt blijvend benadrukt door een grote opdracht van het Duitse Telekom voor de Microtector II G460.

 

2008

Wereldwijd is voor GfG een duidelijke, ver boven de in de branche gebruikelijke omzetstijging te registreren. Het aantal medewerkers stijgt wereldwijd. Technische innovaties verhogen de functionaliteit van de apparaten en voldoen aan veel internationale veiligheids- en toepassingsrichtlijnen. 

 

2011

GfG komt sterk uit de globale economische crisis. Bij alle dochterondernemingen is de stemming positief. De investeringen in innovatieve producten werpen vruchten af en de ontwikkeling van speciale oplossingen voor toepassingsgebieden in de landbouw wordt versneld.

 

2014

GfG breidt haar marktpositie verder uit en heeft ongeveer 250 medewerkers. Verdere R & D-ontwikkelingen betekenen dat er nieuwe en innovatieve producten worden ingevoerd.

Kaart van GfG Locaties

GfG Nederland B.V.

Siriusdreef 17
2132 WT Hoofddorp